Veilig en praktisch van kop tot teen met STIHL

Veilig en praktisch van kop tot teen met STIHL

Nieuw bij de veiligheidsuitrusting en handschoenen

  • Helmset STIHL ADVANCE X-Vent BT
  • STIHL volledige beenbeschermers Chaps 360° en Protect MS 360°
  • STIHL FUNCTION SensoTouch handschoenen  

Bosbouwers, hulpverleners bij rampenbestrijding, brandweerlui of ambitieuze privégebruikers: wie een motorzaag hanteert, weet comfortabele en betrouwbare veiligheidsuitrusting die professionele uitdagingen aankan naar waarde te schatten. Speciaal voor hen heeft STIHL zijn assortiment uitgebreid met enkele nieuwigheden: de bekende helmset ADVANCE X-Vent krijgt nieuwe oorbeschermers met Bluetooth-functie. Deze helmset heeft een hoge dempingswaarde (SNR 27) en biedt een uitstekend draagcomfort. Je kan telefoongesprekken voeren zonder de smartphone in de hand te nemen. Ook draadloos muziek streamen is mogelijk.

De nieuwe volledige STIHL beenbeschermers vallen op dankzij hun flexibiliteit en snijbestendigheidsniveau van klasse 1. Ze zijn verkrijgbaar in de uitvoeringen Chaps 360° en Protect MS 360°. Je kan de beenbeschermers snel aantrekken met schoenen aan. De beenbeschermers van STIHL Protect MS 360° in signaaloranje voldoen aan de vereisten van veiligheidsklasse 2. Dat geldt ook voor de veiligheidsjas Vent en de STIHL snijbestendige veiligheidsjas Protect MS. Die laatste is zelfs van veiligheidsklasse 3.

Tenslotte nog een nieuwtje in het assortiment handschoenen: de STIHL FUNCTION SensoTouch handschoenen hoef je niet uit te trekken om je mobiele toestellen met touchscreen te bedienen. Ze zijn immers aan alle vingers en de volledige handpalm bedekt met een geleidende laag. Daardoor kun je met je handschoenen aan berichtjes tikken, informatie op het internet opzoeken of telefoontjes beantwoorden. Daarbij beschermen deze universeel bruikbare handschoenen tegen vocht, vuil en olie conform DIN EN 388. Het bijzonder elastische materiaal garandeert een goed gripgevoel bij alle werkzaamheden.

Productkenmerken:

1. De beste hoofdbescherming

Met de helmset ADVANCE X-Vent BT biedt STIHL een uitstekende hoofdbescherming in een modern en exclusief design voor gebruikers in het bos, bij de brandweer, rampenbestrijding en voor particuliere gebruikers. De set biedt een uitstekend draagcomfort, heeft een laag gewicht en een praktische draaiknop om de hoofdband zelfs tijdens het gebruik aan te passen. Het vizier van geëtst metaal conform EN 1731 biedt een breed blikveld.

2. Intelligente geluidsbescherming

Met hun hoge dempingswaarde (SNR 27) beschermen de oorbeschermers van de helmset ADVANCE X-Vent BT gebruikers op een veilige manier tegen het harde geluid van machines op benzine. De geïntegreerde Bluetooth-interface biedt tegelijk tal van ontspannings-, communicatie- en alarmmogelijkheden. Via drie knoppen kan men bijvoorbeeld via de smartphone draadloos muziek streamen of handenvrij telefoneren. De optie voor noodoproepen maakt het werk nog veiliger. Er is ook een AUX-ingang beschikbaar (voor stekkers van 3,5 mm) om bijvoorbeeld een mp3-speler of radio aan te sluiten.

3. Overal goed beschermd

De nieuwe STIHL beenbeschermers in de uitvoeringen Chaps 360° en Protect MS 360° bieden een snijbescherming van klasse 1 (EN 381). Ze kunnen in verschillende situaties worden gebruikt. Meerdere gebruikers kunnen ze bovendien aanpassen volgens hun persoonlijke voorkeur. Er zijn twee maten beschikbaar. De uitvoering Protect MS 360° voldoet aan de eisen van veiligheidsklasse 2. In combinatie met de STIHL veiligheidsjas Vent of de STIHL snijbestendige veiligheidsjas Protect MS voldoet de Protect MS 360° zelfs aan veiligheidsklasse 3.

4. Functioneel en comfortabel

Beide uitvoeringen van de nieuwe beenbeschermers hebben een aantrekkelijk design en talrijke functionele details die meer veiligheid, ergonomie en comfort bieden. De brede riem zorgt ervoor dat de beenbeschermers goed blijven zitten en dat je de breedte gemakkelijk kan aanpassen. De lange rits aan elk been is bovenaan gesloten. Daardoor kan je de beenbeschermer snel aan- en uittrekken, ook met schoenen aan. Dankzij het ademende ventilatiemateriaal is er een goede verluchting. Dat resulteert samen met de voorgevormde knie in een hoog draagcomfort.

Renee Rutten pr-specialist, Remy Communication

 

Over Stihl

De STIHL Groep, met maatschappelijke zetel in Waiblingen in Duitsland, ontwikkelt, produceert en verkoopt tuinmachines en bos- en natuurbeheeruitrusting. En dat voor verschillende doelgroepen. Van landschapsonderhoud en de bouwsector tot particuliere gebruikers. Sinds 1971 is STIHL bovendien het best verkochte kettingzaagmerk ter wereld. Al deze producten worden via een gespecialiseerd dealernetwerk aangeboden. Dit omvat 38 eigen distributie- en marketingmaatschappijen, ongeveer 120 invoerders en meer dan 53.000 dealers in ruim 160 landen.

Meer informatie over de STIHL groep en persinformatie over de producten van STIHL kan u downloaden op stihl.be of stihl.nl.

Stihl