Nieuwe STIHL MS 400 C-M: eerste kettingzaag ter wereld met magnesiumzuiger

Nieuwe STIHL MS 400 C-M: eerste kettingzaag ter wereld met magnesiumzuiger

Om het aanbod krachtige machines voor professionals nog uit te breiden, heeft STIHL de nieuwe MS 400 C-M op de markt gebracht: de eerste kettingzaag ter wereld die is uitgerust met een magnesiumzuiger

De kettingzaag MS 400 C-M is ontworpen voor professioneel gebruik en biedt de hoogste maximumsnelheid (14.000 tpm) in de 60 cm³-klasse. De nieuwe 2-MIX-motor van 66,8 cm³ heeft een grotere cilinderinhoud dan de MS 362 C-M en kan daardoor zowel meer vermogen als meer koppel leveren, naast een snelle acceleratie

De MS 400 C-M is de eerste kettingzaag ter wereld die uitgerust is met de nieuwe magnesiumzuiger. Deze lichte en duurzame zuiger weegt slechts 70 gram – en is dus 14% lichter dan de aluminiumzuiger in de MS 362 C-M. De machine haalt zo een uitstekende vermogen-gewichtsverhouding en het hoogste maximale toerental in haar klasse. 

Dankzij dit nieuwe intelligente ontwerp en de gebruikte materialen beschikt de MS 400 C-M over een indrukwekkende vermogen-gewichtsverhouding van 1,45 kilogram per kilowatt. Deze kettingzaag is dan ook de ideale partner bij het werken in bossen, vooral bij langdurig werk

Naast de nieuwe motor van 66,8 cm³ beschikt de MS 400 C-M ook over de unieke M-Tronic 3.0-technologie van STIHL, met het nieuwe kalibratieproces en een verbeterde HD2-filter. Dat levert optimale prestaties onder alle omstandigheden. De kettingzaag is daarnaast ook uitgerust met de ElastoStart-technologie voor moeiteloos starten. 

De MS 400 C-M richt zich tot professionals in de bosbouw en boomkwekerijen en kan worden gebruikt voor tal van toepassingen, zoals bomen vellen, takken afzagen en hout op maat zagen. De MS 400 C-M is verkrijgbaar vanaf € 1289, in de versies 40 cm en 45 cm  met 3/8” Rapid super zaagblad. 

Website België

Website Nederland

Facebook België

Facebook Nederland

Renee Rutten pr-specialist, Remy Communication

 

 

 

 

Over Stihl

De STIHL Groep, met maatschappelijke zetel in Waiblingen in Duitsland, ontwikkelt, produceert en verkoopt tuinmachines en bos- en natuurbeheeruitrusting. En dat voor verschillende doelgroepen. Van landschapsonderhoud en de bouwsector tot particuliere gebruikers. Sinds 1971 is STIHL bovendien het best verkochte kettingzaagmerk ter wereld. Al deze producten worden via een gespecialiseerd dealernetwerk aangeboden. Dit omvat 38 eigen distributie- en marketingmaatschappijen, ongeveer 120 invoerders en meer dan 53.000 dealers in ruim 160 landen.

Meer informatie over de STIHL groep en persinformatie over de producten van STIHL kan u downloaden op stihl.be of stihl.nl.

Stihl