STIHL treedt toe tot het Global Compact van de Verenigde Naties

STIHL treedt toe tot het Global Compact van de Verenigde Naties, een initiatief dat ondernemingen wereldwijd wil aansporen tot een meer duurzame en maatschappelijk verantwoorde bedrijfsvoering. Wij verbinden ons ertoe om onze bedrijfsstrategie op één lijn te brengen met de tien duurzaamheidsprincipes op het gebied van mensenrechten, arbeidsvoorwaarden, milieubescherming en corruptiebestrijding.

“Wij zijn toegetreden tot het UN Global Compact om onze toewijding aan een duurzame bedrijfsvoering duidelijk te maken en om onze langdurige inzet voor een betere toekomst te tonen”, aldus Michael Prochaska, hoofd personeelszaken en juridische zaken van STIHL. “De principes van het Global Compact en de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN zijn onze leidraad bij elke beslissing die we nemen. We willen ze echt verankeren in alle domeinen van onze activiteiten.” In de toekomst zullen wij een Communication on Progress publiceren om regelmatig informatie te verstrekken over onze vorderingen, maar ook over de lopende activiteiten die de duurzaamheidsprincipes van het Global Compact ondersteunen.

Toeleveringsketen: meer transparantie en duurzaamheid

Duurzaamheid moet voortaan ook integraal deel uitmaken van het beheer van de relaties met de leveranciers van STIHL. Daarom hebben we in 2020 het project ‘Duurzame toeleveringsketens’ gelanceerd, dat onder meer tot doel heeft om potentieel kritieke toeleveringsketens te analyseren. Om de toelevering van kobalt transparanter en duurzamer te maken, hebben we ons in 2021 aangesloten bij het Responsible Minerals Initiative (RMI), een sectoroverschrijdende organisatie met meer dan 400 aangesloten bedrijven die zich wereldwijd inzetten voor een verantwoorde inkoop van mineralen uit conflictgebieden en regio’s met een hoog risico. Behalve de toeleveringsketen van kobalt hebben we ook veel aandacht voor de potentieel kritieke toeleveringsketens van magnesium en textiel. Michael Prochaska: “Door ons aan te sluiten bij het UN Global Compact en het RMI bevestigen we ons streven om onze bedrijfsactiviteiten af te stemmen op onze ecologische en sociale waarden.”

Meer informatie over de duurzame initiatieven van STIHL vind je hier: stihl.be/duurzaamheid.

Website Nederland

Facebook België

Facebook Nederland

 

 

Over Stihl

De STIHL Groep ontwikkelt, produceert en verkoopt machines voor tuinonderhoud, bosbouw, landbouw, landschapsonderhoud en de bouwsector met de nodige aandacht voor veiligheid. Dat ruime aanbod vult STIHL aan met digitale innovaties om de verschillende doelgroepen de verwachte kwaliteit te kunnen bieden. Alle machines, accessoires, beschermende kleding en toebehoren worden aangeboden via een gespecialiseerd netwerk dat bestaat uit 42 eigen distributie- en marketingmaatschappijen, ongeveer 120 invoerders en meer dan 55.000 dealers in ruim 160 landen.  

STIHL investeert continu in de toekomst en houdt hierbij rekening met de impact op de maatschappij en het milieu. Consumentenbelangen, milieubescherming, sociaal-economische kwesties en mensenrechten worden systematisch mee in beschouwing genomen.  

STIHL werd in 1926 opgericht en is sinds 1971 wereldwijd het best verkochte kettingzaagmerk. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Waiblingen bij Stuttgart. De productie is wereldwijd verspreid over zeven landen: Duitsland, de VS, Brazilië, Zwitserland, Oostenrijk, China en de Filippijnen. In 2021 behaalde STIHL met 20.094 medewerkers wereldwijd een omzet van 5.06 miljard euro. 

STIHL BENELUX werd in 1985 opgericht en telt op vandaag 80 medewerkers.  Met een netwerk van 775 dealers realiseerde de organisatie met hoofdzetel in Puurs-Sint-Amands een omzet van 176 miljoen euro.   

www.stihl.be / www.stihl.nl