STIHL MS 500i kettingzaag is algemene winnaar Gouden Buxus op Agribex 2019

STIHL MS 500i kettingzaag is algemene winnaar Gouden Buxus op Agribex 2019

Het palmares van de STIHL MS 500i kettingzaag breidt zich verder uit:

  • Innovatieprijs op de Mecanic’Show 2019 van Libramont
  • Winnaar in de catagorie “Forest Tools” van de Forest Machine Awards 2019, georganiseerd door Le Bois Internationale
  • Een gouden medaille op de Demopark beurs in Eisenach
  • Nu ook bekroond door de jury van Agribex met de Gouden Buxus 2019

De MS 500i is de eerste kettingzaag ter wereld met elektronisch gestuurde brandstofinjectie. Componenten zoals de carburator of de ontstekingsmodule zijn daarom niet langer nodig. De brandstof wordt rechtstreeks via de injectieklep in het carter geïnjecteerd. Brandstofhoeveelheid, injectietijd en ontstekingstiming worden volledig automatisch berekend door de besturingseenheid. Onafhankelijk van externe omstandigheden zorgt de sensorgestuurde brandstofmenging reeds vanaf het opstarten voor sterke motorprestaties. Deze bosbouwzaag voor professionele gebruikers heeft een acceleratie van 0 tot 100 km/u in slechts 0,25 seconden en heeft een vermogensgewicht van 1,24 kilogram per kilowatt. Deze buitengewoon lage waarde is een primeur voor in serie gemaakte kettingzagen. De professionele bosbouw wordt zo nog een stuk eenvoudiger. De motoreenheid weegt slechts 6,2 kg. Door standaard uitrusting met het ES Light zaagblad, wordt dit lichtgewicht concept nog verder doorgedreven.

Website België STIHL MS 500i

Website Nederland STIHL MS 500i

Facebook STIHL België

Facebook STIHL Nederland

Renee Rutten pr-specialist, Remy Communication

 

STIHL MS 500i kettingzaag
STIHL MS 500i kettingzaag
Story image

 

 

Over Stihl

De STIHL Groep, met maatschappelijke zetel in Waiblingen in Duitsland, ontwikkelt, produceert en verkoopt tuinmachines en bos- en natuurbeheeruitrusting. En dat voor verschillende doelgroepen. Van landschapsonderhoud en de bouwsector tot particuliere gebruikers. Sinds 1971 is STIHL bovendien het best verkochte kettingzaagmerk ter wereld. Al deze producten worden via een gespecialiseerd dealernetwerk aangeboden. Dit omvat 38 eigen distributie- en marketingmaatschappijen, ongeveer 120 invoerders en meer dan 50.000 dealers in ruim 160 landen.

Meer informatie over de STIHL groep en persinformatie over de producten van STIHL kan u downloaden op stihl.be of stihl.nl.

Stihl