Rijke oogst aan medailles voor de atleten uitgerust met STIHL machines

Op het World Logging Championship in Estland werden twee van de drie wereldtitels gewonnen door atleten die een STIHL kettingzaag gebruikten

Van 19 tot 22 april streden ‘s werelds beste bosarbeiders om de zege in Tartu, de op een na grootste stad van Estland. Zij waren afkomstig uit 20 verschillende landen en hadden elk als doel een medaille te winnen op het 34ste World Logging Championship. De nieuwe wereldkampioen is Oostenrijker Mathias Morgenstern, die deelnam met een STIHL MS 500i. Ook de tweede, derde en vierde plaats gingen naar atleten die een STIHL kettingzaag gebruikten. In het klassement van junioren onder de 24 jaar won Ricardo Michalik uit Duitsland de wedstrijd (ook met een MS 500i). De atleten met een STIHL kettingzaag wonnen met 45 van de 75 toegekende medailles meer dan de helft van de prijzen.

Het World Logging Championship vond plaats in Tartu. Voor een immense menigte enthousiaste toeschouwers streed een honderdtal deelnemers uit 20 landen om de felbegeerde medailles. De medailles werden toegekend in vijf onderdelen: precisiezagen, een ketting vervangen, de gecombineerde zaagsnede, precisievellen en de takken van een boom afsnoeien. Aan de hand van deze disciplines, die gebaseerd zijn op de traditionele taken van bosarbeiders, beoordeelde de jury de mate waarin de deelnemers de kettingzaag beheersen. Maar ook veiligheid, precisie en snelheid zijn van tel in dit wereldkampioenschap, dat om de twee jaar wordt gehouden. Ook dit jaar maakten slechts enkele seconden en millimeters het verschil tussen overwinning en nederlaag.

De Oostenrijker Mathias Morgenstern won nipt de titel van wereldkampioen in het algemeen klassement, met een eindscore van 1.673 punten. Hij won de gouden medaille door de Noor Ole Harald Løvenskiold Kveseth (1.670 punten) met slechts drie punten te verslaan. Ook tussen plaats twee en drie waren er amper drie punten verschil. De Oostenrijker Jürgen Erlacher (1.667 punten) verloor uiteindelijk van de Noor. Net als 39 andere deelnemers nam Mathias Morgenstern deel met een STIHL MS 500i, uitgerust met elektronisch gestuurde brandstofinjectie. Ook in het klassement van junioren onder de 24 jaar was het verschil nipt: de Duitser Ricardo Michalik (1.643 punten) won de titel met slechts vier punten voorsprong op de nummer twee, Peeter Mitt (1.639 punten) uit Estland. Naast het algemeen klassement, gebaseerd op de individuele onderdelen, leverden ook de teamprestaties medailles op. De Oostenrijkse atleten wonnen de titel met 4.955 punten, voor de Zwitserse (4.825 punten) en Duitse (4.825 punten) teams.

Op dit wereldkampioenschap werden in totaal 75 medailles uitgereikt: 25 gouden, 25 zilveren en 25 bronzen medailles in de klassementen onder de 24 jaar, dames en professionals. Van deze 75 medailles werden 15 gouden, 15 zilveren en 15 bronzen medailles gewonnen door atleten die een STIHL kettingzaag gebruikten. Zij wonnen meer dan de helft van de medailles.

Website België

Website Nederland

Facebook België

Facebook Nederland

 

 

 

Over Stihl

De STIHL Groep ontwikkelt, produceert en verkoopt machines voor tuinonderhoud, bosbouw, landbouw, landschapsonderhoud en de bouwsector met de nodige aandacht voor veiligheid. Dat ruime aanbod vult STIHL aan met digitale innovaties om de verschillende doelgroepen de verwachte kwaliteit te kunnen bieden. Alle machines, accessoires, beschermende kleding en toebehoren worden aangeboden via een gespecialiseerd netwerk dat bestaat uit 42 eigen distributie- en marketingmaatschappijen, ongeveer 120 invoerders en meer dan 55.000 dealers in ruim 160 landen.  

STIHL investeert continu in de toekomst en houdt hierbij rekening met de impact op de maatschappij en het milieu. Consumentenbelangen, milieubescherming, sociaal-economische kwesties en mensenrechten worden systematisch mee in beschouwing genomen.  

STIHL werd in 1926 opgericht en is sinds 1971 wereldwijd het best verkochte kettingzaagmerk. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Waiblingen bij Stuttgart. De productie is wereldwijd verspreid over zeven landen: Duitsland, de VS, Brazilië, Zwitserland, Oostenrijk, China en de Filippijnen. In 2021 behaalde STIHL met 20.094 medewerkers wereldwijd een omzet van 5.06 miljard euro. 

STIHL BENELUX werd in 1985 opgericht en telt op vandaag 80 medewerkers.  Met een netwerk van 775 dealers realiseerde de organisatie met hoofdzetel in Puurs-Sint-Amands een omzet van 176 miljoen euro.   

www.stihl.be / www.stihl.nl