Nieuwe STIHL FSA 57 accukantenmaaier en STIHL BGA 57 accubladblazer zorgen voor een snel opgeruimde tuin

Nieuwe STIHL FSA 57 accukantenmaaier en STIHL BGA 57 accubladblazer zorgen voor een snel opgeruimde tuin

Trim je gazon en graskanten in een handomdraai en blaas alles schoon zonder geluidsoverlast

Graskanten langs de omheining, paden en de randen aan bloemperken of rond bomen en struiken: met de nieuwe accukantenmaaier STIHL FSA 57 trim je ze allemaal in een handomdraai. Het maaiafval, maar ook bladeren en kleine twijgjes, blaas je zo bij elkaar met de nieuwe STIHL BGA 57 accubladblazer.

De FSA 57 accukantenmaaier weegt slechts 3,5 kilo, inclusief accu en accessoires. Deze kantenmaaier is bijzonder comfortabel in gebruik: geen stroomkabel of gehoorbescherming en geen last van vervelende uitlaatgassen. Bovendien kan je de trimmer gebruiken met een maaikop met fijne maaidraad (AutoCut C 3-2) of met kunststofmessen (PolyCut 3-2). Om de maaikop te verwisselen, heb je geen gereedschap nodig. Ook de buislengte en de hoek van de beugelgreep kan je perfect zonder extra gereedschap aanpassen aan je lichaamslengte. Bovendien ligt het toestel aangenaam in de hand dankzij de antislip bedieningshandgreep. Een krachtige lithium-ionaccu van 36 V uit het AK accusysteem levert de nodige energie. De accu kan je ook gebruiken bij alle andere machines van het AK systeem. Voor de FSA 57 raden wij de accu AK 10 aan: die levert met één acculading voldoende energie om meer dan 600 meter graskanten te trimmen.

1. Uitstekende maaiprestaties zonder lawaai

Met de nieuwe krachtige STIHL FSA 57 accukantenmaaier trim je vlotjes alle graskanten en moeilijk bereikbare begroeiing rond bomen en struiken. En dankzij de accutechnologie gebeurt dat stil en zonder uitlaatgassen. Gehoorbescherming is overbodig, en zo blijf je ook goede vrienden met je buren.

2. Verwisselbare accessoires

Voor een perfect maairesultaat kan je de FSA 57 zowel met de STIHL AutoCut C 3-2 met fijne maaidraad als met de maaikop STIHL PolyCut 3-2 met verwisselbare kunststofmessen (optioneel) uitrusten. Je verwisselt de maaikoppen snel en zonder gereedschap. De kantenmaaier heeft een uitklapbare beschermbeugel die de correcte afstand houdt, zodat bijvoorbeeld bomen tijdens het trimmen niet beschadigd worden.

3. Licht en individueel aanpasbaar

De accukantenmaaier FSA 57 weegt slechts 3,5 kilo, accu en accessoires inbegrepen. Bovendien is hij uitstekend uitgebalanceerd en heel gemakkelijk te hanteren. Zo kan je bijvoorbeeld de buislengte en de hoek van de beugelgreep zonder extra gereedschap aan je lichaamslengte aanpassen. De bedieningshandgreep is met een zacht antislip materiaal bedekt en daardoor ligt het toestel dus goed in de hand.

4. Accuvermogen met AK systeem

De trimmer werkt op een krachtige lithium-ionaccu 36 V van het STIHL AK accusysteem. Het toestel is compatibel met alle accu’s van het AK systeem. Het AK systeem bevat behalve de kantenmaaier ook machines voor de meest uiteenlopende toepassingen: van grasmachines, een verticuteermachine, een heggenschaar tot een bladblazer en kettingzagen. Daarbij horen accu’s met uiteenlopende energie-inhoud en laders. Als je meer dan één toestel bezit, kan je de accu en de lader dus voor meerdere toestellen gebruiken. Erg praktisch!

Met de nieuwe STIHL BGA 57 accubladblazer wordt het reinigen van oppervlakken en paden rond het huis kinderspel. Dankzij de accutechnologie is hij bovendien zowel emissievrij als aangenaam stil. Je hebt dus geen gehoorbescherming nodig ­– en ook je buren zullen het lage geluidsniveau op prijs stellen! Deze compacte en handige machine is eenvoudig te bedienen en perfect uitgebalanceerd. Met de in de lengte verstelbare blaaspijp pas je de machine gemakkelijk aan je lichaamslengte aan. Zo krijg je geen rugpijn. Bovendien kan je de blaaskracht optimaal benutten zonder verlies dankzij de scherpe werkhoek en de korte afstand tot de grond. Met een gewicht van slechts 3,5 kg (inclusief accu) en de trillingsarme motor ligt de bladblazer gemakkelijk in de hand en kan je hem lang gebruiken zonder vermoeid te raken. Tegelijkertijd is de BGA 57 ook zeer krachtig en efficiënt in gebruik. Met deze eigenschappen is de BGA 57 uitermate geschikt voor huis- en tuineigenaren of voor incidenteel gebruik door conciërges.

1. Krachtig en licht

De STIHL BGA 57 accubladblazer heeft een krachtige gelijkstroommotor met een blaaskracht van 9 N. De machine produceert dus een enorm luchtdebiet van 620 m³/u bij een luchtsnelheid van 55 m/s. Bladeren, twijgjes, maaiafval, papierresten of ander vuil: deze blazer blaast ze moeiteloos bij elkaar. Naast de standaard ronde blaasmond is optioneel ook een vlakke blaasmond verkrijgbaar. Die vergemakkelijkt het verwijderen van zwaar of nat vuil. Ondanks zijn hoge prestaties weegt hij slechts 3,5 kg, inclusief de aanbevolen AK 20 accu.

2. Ergonomisch en geluidsarm

De machine is uitermate gebruiksvriendelijk. Dankzij het compacte, uitgebalanceerde design en de softgrip is ze comfortabel te bedienen. Bovendien stel je de blaaspijp in drie stappen af in functie van je lichaamslengte. Met een geluidsdrukniveau van slechts 79 dB is de BGA 57 aangenaam geluidsarm. Je hebt dus geen gehoorbescherming nodig! Dankzij de lage trillingswaarde van 0,6 m/s kan je de bladblazer zelfs gedurende langere tijd gebruiken, zonder vermoeid te raken. De elektromotor maakt bovendien komaf met vervelende uitlaatgassen.

3. Handig accusysteem

36 V lithium-ionaccu’s van het STIHL AK systeem leveren de nodige energie. Voor de BGA 57 is de accu AK 20 aanbevolen. Deze accu is bijvoorbeeld geschikt voor het verwijderen van droge bladeren van een asfaltoppervlak tot 760 m². Een slim detail zijn de twee vergrendelposities van de accu. In de eerste positie zit de accu goed vast in het vak en pas in de tweede vergrendelde positie is de machine klaar voor gebruik. Het modulaire accusysteem is niet alleen geschikt voor de bladblazer maar omvat ook gereedschap voor een ruim assortiment andere toepassingen – van grasmaaiers, verticuteermachine, heggenschaar en heggenschaar op steel tot bosmaaier en kettingzagen. Daarnaast zijn er accu’s met een verschillende energie-inhoud en laders. Dat is praktisch, want zo kan je de accu en de lader met verschillende gereedschappen gebruiken.

Renee Rutten pr-specialist, Remy Communication

Website FSA 57 accukantenmaaier België
Website FSA 57 accukantenmaaier Nederland
Website FSA BGA 57 accubladblazer België
Website FSA BGA 57 accubladblazer Nederland
Facebook STIHL België
Facebook STIHL Nederland

 

Over Stihl

De STIHL Groep, met maatschappelijke zetel in Waiblingen in Duitsland, ontwikkelt, produceert en verkoopt tuinmachines en bos- en natuurbeheeruitrusting. En dat voor verschillende doelgroepen. Van landschapsonderhoud en de bouwsector tot particuliere gebruikers. Sinds 1971 is STIHL bovendien het best verkochte kettingzaagmerk ter wereld. Al deze producten worden via een gespecialiseerd dealernetwerk aangeboden. Dit omvat 41 eigen distributie- en marketingmaatschappijen, ongeveer 120 invoerders en meer dan 54.000 dealers in ruim 160 landen.

Meer informatie over de STIHL groep en persinformatie over de producten van STIHL kan u downloaden op stihl.be of stihl.nl.

Stihl