Gezond gazon zonder vervilting en mos met STIHL RLA 240 accuverticuteermachine

Gezond gazon zonder vervilting en mos met STIHL RLA 240 accuverticuteermachine

Zowel verticuteren als roskammen met één machine

Een mooi gazon, wie droomt er niet van? Met de juiste machines maak je het onderhoud een stuk makkelijker. De nieuwe RLA 240 accuverticuteermachine van STIHL is zo’n multifunctioneel exemplaar. Je kan je gazon er zowel mee verticuteren als roskammen. Zo is het uitgerust met een verticuteerrol met 16 messen waarmee je mos en vervilting vlot verwijdert. Hierdoor kunnen water en voedingsstoffen goed tot de wortels doordringen. Hallo groene grasmat! Daarnaast is er de verluchtingsrol om dood plantenmateriaal uit je gras te kammen. Zo fris je je gras op, verdicht je het en bestrijd je onkruid. De accuverticuteermachine is ideaal voor gazons tot 500 m² en uitgerust met een krachtige 36 V lithium-ionaccu uit het AK-accusysteem. Tenslotte is hij eenvoudig te transporteren en compact op te bergen. Handig!

Wie wil genieten van een mooi gazon, moet het ook de nodige aandacht geven. Dankzij de nieuwe RLA 240 accuverticuteermachine van STIHL is dat gelukkig een fluitje van een cent. Het multifunctionele toestel biedt heel wat voordelen.

Twee vliegen in een klap

Met de nieuwe accuverticuteermachine van STIHL kan je zowel verticuteren als roskammen. Multifunctioneel dus. De verticuteereenheid is uitgerust met 16 vaste messen waarmee je hardnekkig gazonvilt versnippert. Dit doe je best een tot twee keer per jaar, bij voorkeur in de lente en nazomer. Zo kunnen water en voedingsstoffen weer vlot doordringen. Daarnaast zit er ook een verluchtingsrol met 22 stalen veren in het pakket. Hiermee kan je je gazon regelmatig uitkammen om dood plantenmateriaal te verwijderen. Dankzij deze tweede functie gebruik je het toestel dus het hele jaar door.

Compact en comfortabel

De STIHL RLA 240 is erg wendbaar dankzij de compacte constructie en weegt slechts 15 kg zonder accu. Hij heeft een werkbreedte van 34 cm. Daarnaast werkt hij erg comfortabel dankzij de duwstang die je op 4 hoogteniveaus kan verstellen en de doorlopende motorstophendel. Ook de snijdiepte kan je traploos instellen. Het losgewerkte mos en de vervilting komen dan weer in de grote opvangbox terecht. Praktisch!

Compatibel accusysteem

De machine werkt op een krachtige 36 V lithium-ionaccu en is compatibel met alle accu’s van het AK-systeem. Handig wanneer je meer dan één toestel bezit. Zo kan je de accu en lader voor meerdere machines gebruiken. Denk aan grasmaaiers, heggenscharen, bladblazers, kantenmaaiers, kettingzagen …

Reinigen en opbergen is kinderspel

Het reinigen van je machines is niet het leukste karwei. Gelukkig kan je aarde en grasresten makkelijk verwijderen van de stevige polymeerbehuizing. Gewoon de duwstang omklappen en de machine kantelen. Zo zijn ook de verticuteer- en verluchtingsrol goed toegankelijk. Gereinigd in een-twee-drie. Bovendien kan je het toestel met ingeklapte duwstang en zonder opvangbox compact opbergen.

Verticuteren kan je leren

Waarom je je gazon een tot twee keer per jaar moet verticuteren? Wel, het bevordert de vorming van nieuwe sprietjes, verwijdert grasvilt en maakt de bovenste bodemlaag beter doorlaatbaar voor water en voedingsstoffen. Toch zijn er enkele zaken waar je op moet letten. Zo is verticuteren enkel effectief wanneer je de bodem voedt met voedingsstoffen en wanneer de temperatuur goed zit. Daarom bemest je je gazon best eerst en maai je het een tot twee keer voor het verticuteren. Je doet het ook alleen wanneer het droog weer is en minstens 10°C en wanneer dit ook zo blijft. Dat maakt van mei de ideale maand. Daarnaast is ook de snijdiepte belangrijk. Je moet ervoor zorgen dat het gras alleen wordt afgekamd doordat de messen twee tot drie mm in de bodem dringen. Wanneer je de machine te diep instelt, beschadig je de wortels. Dan wordt naast mos en grasvilt ook aarde losgewoeld. Ook is het essentieel om altijd met dezelfde snelheid te werken om op alle plaatsen even diep in te werken. Na het verticuteren kan je nog bijzaaien indien nodig. Ook besproeien kan de groei van je gazon bevorderen.

Website België
Website Nederland
Facebook België
Facebook Nederland

Renee Rutten pr-specialist, Remy Communication

 

Over Stihl

De STIHL Groep, met maatschappelijke zetel in Waiblingen in Duitsland, ontwikkelt, produceert en verkoopt tuinmachines en bos- en natuurbeheeruitrusting. En dat voor verschillende doelgroepen. Van landschapsonderhoud en de bouwsector tot particuliere gebruikers. Sinds 1971 is STIHL bovendien het best verkochte kettingzaagmerk ter wereld. Al deze producten worden via een gespecialiseerd dealernetwerk aangeboden. Dit omvat 38 eigen distributie- en marketingmaatschappijen, ongeveer 120 invoerders en meer dan 53.000 dealers in ruim 160 landen.

Meer informatie over de STIHL groep en persinformatie over de producten van STIHL kan u downloaden op stihl.be of stihl.nl.

Stihl