Efficiënt maaien en trimmen met kantenmaaiers

De nieuwe maaikop STIHL PolyCut 6-2 om terreinen onkruidvrij te maken en te maaien

Met de nieuwe maaikop STIHL PolyCut 6-2 biedt de machineproducent uit Waiblingen een universeel snijgereedschap om terreinen in de buurt van woningen onkruidvrij te maken en te maaien. De nieuwe maaikop werd speciaal ontwikkeld voor het gebruik met de lichte accu- en benzinekantenmaaiers uit het assortiment van STIHL. Alleen wanneer machine en snijgereedschap optimaal op elkaar afgestemd zijn, zal immers ook het resultaat overtuigen. De PolyCut 6-2 beschikt over twee scharnierende kunststof messen. In vergelijking met maaikoppen met drie scharnierende messen vermindert dat de energiebehoefte bij het maaien. Resultaat: een langere looptijd van de accu. Bovendien gaat het werk dankzij de grote maaicirkel van 330 mm snel en efficiënt vooruit. Daarnaast werd de snijhoogte iets verhoogd om onbedoelde contacten van de messen met de bodem en bijgevolg slijtage te verminderen. Wanneer de kunststof messen aan vervanging toe zijn, kan dat in een handomdraai en zonder gereedschap. Praktisch: in plaats van met kunststof messen kan de PolyCut 6-2 ook met een maaidraad uitgerust worden, bijvoorbeeld om kanten te trimmen. Ook dat gebeurt zonder gereedschap.

Website België
Website Nederland
Facebook België
Facebook Nederland

Renee Rutten pr-specialist, Remy Communication

 

 

Story image

 

 

Over Stihl

De STIHL Groep, met maatschappelijke zetel in Waiblingen in Duitsland, ontwikkelt, produceert en verkoopt tuinmachines en bos- en natuurbeheeruitrusting. En dat voor verschillende doelgroepen. Van landschapsonderhoud en de bouwsector tot particuliere gebruikers. Sinds 1971 is STIHL bovendien het best verkochte kettingzaagmerk ter wereld. Al deze producten worden via een gespecialiseerd dealernetwerk aangeboden. Dit omvat 41 eigen distributie- en marketingmaatschappijen, ongeveer 120 invoerders en meer dan 54.000 dealers in ruim 160 landen.

Meer informatie over de STIHL groep en persinformatie over de producten van STIHL kan u downloaden op stihl.be of stihl.nl.

Stihl