Centraal laadbeheer voor alle STIHL accu’s

Centraal laadbeheer voor alle STIHL accu’s

Met de nieuwe STIHL laadkast laad je tot 20 STIHL accu’s tegelijk op

Professionele gebruikers zoals tuiniers, landschapsarchitecten, gemeentepersoneel of bosarbeiders willen ’s morgens recht op hun doel kunnen afgaan. De zekerheid dat alle accu’s ’s nachts volledig zijn opgeladen en dat de machines ’s ochtends dus onmiddellijk klaar zijn voor gebruik, is uiterst handig voor zij die gebruik maken van de geluidsarme, uitlaatgasvrije accutechnologie van STIHL. De nieuwe STIHL laadkast, ontwikkeld in samenwerking met Kesseböhmer, biedt deze betrouwbaarheid. Dit systeem maakt het mogelijk om tot 20 accu’s van het STIHL AP accusysteem maar ook de ruggedragen AR accu’s centraal op te laden, bijvoorbeeld ‘s nachts. Het intelligente oplaadsysteem zorgt ervoor dat alle aangesloten accu’s de volgende werkdag volledig zijn opgeladen en klaar zijn voor gebruik. Je kan dus direct aan de slag. De kast is eenvoudig in gebruik: een stopcontact en een gewone aansluiting voor huishoudelijk gebruik zijn voldoende ­­­– een extra elektrische installatie is niet nodig. De kast is bovendien beveiligd tegen diefstal. Vergrendel ze om de accu’s te beschermen tegen onbevoegde toegang.

Productkenmerken

Centraal opladen van de accu’s

Met deze laadkast kan je tot 20 accu’s opladen en bewaren in een gecentraliseerde locatie. Gebruik de kast naar wens met standaard- of snelladers. Je hoeft voortaan dus niet meer overal in de werkplaats op zoek te gaan naar laders en accu’s. Bovendien kan je de kast afsluiten om je accu’s te beschermen tegen diefstal en onbevoegde toegang.

Flexibel en betrouwbaar

De laadkast heeft vijf laden. Elke lade biedt ruimte voor vier accupacks van het STIHL AP systeem of een ruggedragen AR accu. Start het laadproces centraal voor alle laden met de startknop op de kast. Het intelligente oplaadsysteem bewaakt het laadproces en regelt het cyclisch voor elke lade. Zo worden alle aangesloten accu’s ’s nachts volledig opgeladen. De ledindicatoren tonen het huidige laadniveau van elke lade.

Eenvoudige installatie en gebruik

Dankzij de compacte afmetingen neemt de laadkast zeer weinig ruimte in. Voor de inbedrijfstelling is geen elektrische installatie nodig. Een eenvoudig stopcontact en een gewone aansluiting voor huishoudelijk gebruik van 220 V zijn voldoende. Het gebruik van een driefasige aansluiting (400 V) is ook mogelijk.

Renee Rutten pr-specialist, Remy Communication

 

 

 

 

Over Stihl

De STIHL Groep, met maatschappelijke zetel in Waiblingen in Duitsland, ontwikkelt, produceert en verkoopt tuinmachines en bos- en natuurbeheeruitrusting. En dat voor verschillende doelgroepen. Van landschapsonderhoud en de bouwsector tot particuliere gebruikers. Sinds 1971 is STIHL bovendien het best verkochte kettingzaagmerk ter wereld. Al deze producten worden via een gespecialiseerd dealernetwerk aangeboden. Dit omvat 38 eigen distributie- en marketingmaatschappijen, ongeveer 120 invoerders en meer dan 53.000 dealers in ruim 160 landen.

Meer informatie over de STIHL groep en persinformatie over de producten van STIHL kan u downloaden op stihl.be of stihl.nl.

Stihl